Τι είναι το Haidong Gumdo

Πρωί ήλιοΤο Haidong Gumdo είναι μια δυναμική και συναρπαστική τέχνη εξάσκησης στο σπαθί που βασίζεται σε τεχνικές από το πεδίο της μάχης. Οι ρίζες, η προέλευση και εξέλιξή του, βρίσκονται 2.000 χρόνια πίσω στην ιστορία της Κορέας. Πρόκειται για την παραδοσιακή πολεμική τέχνη της αρχαίας αυτοκρατορίας Goguryo που κυβερνούσε στην ανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της κορεατικής χερσονήσου και της Μαντζουρίας. Η τέχνη αυτή καθιερώθηκε το 1982 με το όνομα Haidong Gumdo από τον Grandmaster και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Haidong Gumdo® Federation) Jeong-Ho Kim.

 

Σήμερα, το Haidong Gumdo είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολεμικές τέχνες στον κόσμο, με 1.5 εκατομμύριο αθλητές και πάνω από 1600 εκπαιδευτικά κέντρα σε 50 χώρες.

 

Τα Οφέλη του Haidong Gumdo

Το Haidong Gumdo είναι μια τέχνη, στην οποία μπορούν να ασκηθούν παιδιά και γονείς ταυτόχρονα και χαρίζει εκτόνωση, υγεία, δύναμη και ευεξία σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

  • Ενδυναμώνει τους μυς και τις αρθρώσεις και βοηθάει να γίνουν πιο ευέλικτοι.
  • Διεγείρει και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ενισχύει την ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας.
  • Ηρεμεί το μυαλό και το σώμα.
  • Βελτιώνει αισθητά το επίπεδο της συγκέντρωσης και της αντίληψης.

Η επίτευξη μιας τέλειας αρμονίας των στοιχείων αυτών είναι απαραίτητη προκειμένου, τελικά, να είναι σε θέση ο αθλητής να ασκηθεί με ένα αληθινό, βαρύ και κοφτερό σπαθί.

Η εκπαίδευση στο Haidong Gumdo ηρεμεί το πνεύμα, ενδυναμώνει το μυαλό και το σώμα και αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για να αναπτύξουμε ένα υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης, ένα απολύτως απαραίτητο στοιχείο της ζωής, μέσα στη σύγχρονη κοινωνία. Στόχος του είναι να γαλουχήσει τα άτομα, που αποκτώντας υγιές μυαλό και γερό σώμα, θα συνεισφέρουν για μια καλύτερη κοινωνία.

Το Haidong Gumdo είναι η τέλεια πολεμική τέχνη για την ανάπτυξη του χαρακτήρα, την εκπαίδευση στη σωστή εθιμοτυπία και την πλήρη εκγύμναση του σώματος!

Η έννοια του Haidong Gumdo

MEANING OF HG

 

“Ο πραγματικός σκοπός του Haidong Gumdo είναι η απόδοση δικαιοσύνης με το φως του σπαθιού, που είναι τόσο μεγαλοπρεπές και λαμπρό, όπως το φως του ήλιου που αναδύεται τη χαραυγή πάνω στην Ανατολική Θάλασσα”